U trendu

Godišnjica Oluje: Na Kninskoj tvrdjavi podignuta državna zastava

Na Kninskoj tvrdjavi danas je podignuta državna zastava u okviru obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“, javila je Hina.

Programu na Kninskoj tvrdjavi prisustvovao je hrvatski državni vrh, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsednik Sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković.

Sa tvrdjave su ispaljena 23 počasna plotuna i pročitana su imena 238 poginulih pripadnika Hrvatskih snaga i dvoje nestalih u „Oluji“.

Akro grupa Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva „Krila Oluje“ izvela je svoj program iznad Kninske tvrdjave, a nastupila je i klapa Hrvatske ratne mornarice.

Dva izraelska borbena aviona F-16 u formacijskom letu s dva hrvatska MiG-a 21 preletela su danas iznad Kninske tvrdjave u sklopu proslave.

Po završetku programa na Kninskoj tvrdjavi prisutni su se u mimohodu uputili do crkve u kojoj je  služena misa za domovinu.

Povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, brojne delegacije danas su položile vence i sveće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskoga rata u Vukovaru.

Istim povodom je i više stotina branitelja iz Istre, kao i predstavnici policije, županije i istarskih gradova, učestvovalo u tradicionalnom mimohodu u Puli.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.