U trendu

Gradonačelnica iz Hrvatske očitala lekciju ustašama

‘Tračak svetla u mrkloj tami’, ‘sada mi je dan lepši’ samo su neki od komentara na vest koja je osvanula na Fejsbuku – gradonačelnica grada Supetra na Braču u Hrvatskoj, odbila je molbu Počasnog bleiburškog voda za donacijom.

U vreme kad Balkanom ponovo “jašu” fašisti i pokušavaju da nametnu svoje lažne konstrukcije događaja iz prošlosti, prva žena Supetra Ivana Marković zaslužuje veliki aplauz.

Marković se u odgovoru obraća predsedniku Počasnog bleiburškog voda Vici Vukojeviću, predsedniku Nadzornog odbora Vladimiru Šeksu i predstavniku za medije Boži Vukušiću i jasno i precizno obrazlaže zbog čega ne može da udovolji njihovom zahtevu da razmotri donaciju za njihove projekte.

“Grad Supetar nije u mogućnosti da odvoji sredstva za Vaše projekte jer je već predvideo sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg Brača od nacističke i fašističke okupacije, gde su u četiri godine rata u borbi okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 dece dok ih je 118 ostalo bez jednog, a osam bez oba roditelja. Proslavu čemo održati u čast i sećanje svih onih koji su bili deo borbe velikog svetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čoveka”, navodi se u odgovoru gradonačelnice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)