Gradonačelnik Mostara: Tompson će pevati ovde, što da mu branimo?

Nema ničeg spornog oko održavanja koncerta podrške šestorici zvaničnika nekadašnje Herceg Bosne u Mostaru, na kojem će nastupiti i hrvatski muzičar Marko Perković Tompson, izjavio je danas gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić (HDZ BiH).

„Koliko ja znam nema nikakvih sudskih zabrana niti kakvih viših instanci Bosne i Hercegovine, tako da nema nikakvog pravno valjanog razloga da se koncert ne održi“, rekao je Bešlić novinarima u Mostaru, prenosi Hina.

Pri tome je naveo kako je prethodno održano više koncerata koji su isto tako mogli da dođu na udar i dodao da Mostar, kako je rekao, „pokazuje širinu“ i ne želi da stvara dodatne probleme.

Gradonačelnik Mostara kaže da ne očekuje podizanje međunacionalnih napetosti niti da postoji rizik od incidenata.

Po njegovim rečima, održavanje koncerta se jako puno politizuje, što je pripisao stanju u Bosni i Hercegovini i potrebi da se sve to prebaci na grad Mostar.

U međuvremenu je predsednik lokalne organizacije SDP-a BiH Amer Zagorčić danas uputio zahtev gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću da zabrani održavanje koncerta podrške hrvatskim zatvorenicima u Hagu, šestorici nekadašnjih zvaničnika bivše Herceg Bosne, s objašnjenjem da takav koncert raspiruje nacionalne napetosti, produbljuje krize i može ugroziti sigurnost građana.

Koncert na kojem će nastupiti više izvođača, među kojima je i Marko Perković Tompson, organizuje udruženje Hrvatsko srce nade, a pokrovitelj je Hrvatski narodni sabor BiH, kao podršku šestorici nekadašnjih zvaničnika koji su u prvostepenom postupku pred Haškim tribunalom osuđeni za ratne zločine čiji je cilj bilo pripajanje dela BiH Republici Hrvatskoj.

(Tanjug)

1 komentar
  1. milutin

    Ma da tip je samo malo bolestan i njegove pesme su pune mrznje. Ali nema veze ko peva zlo ne misli ili ?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike