Grčka podrška Kosovu

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikolaos Kocias izjavio je u utorak da će njegova zemlja podržati članstvo Kosova u međunarodnim telima, uključući bezbednosne organizacije, i izrazio ubeđenje da će ti procesi služiti stabilnosti u regionu, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova Isa Mustafe.
Kako je saopšteno, Mustafa je u utorak sa grčkim šefom diplomatije razgovarao o „odnosima između dve zemlje i mogućnostima produbljivanja saradnje“.

„Premijer Mustafa je zahvalio šefu grčke diplomatije za podršku koju je Grčka dala u procesima učlanjenja Kosova u međunarodne organizacije i integrativnim procesima u EU“, kaže se u saopštenju.

Kosovski premijer je ocenio da su sazreli uslovi za dalje unapređenje odnosa između Grčke i Kosova.

Tokom susreta sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Kosova Hašimom Tačijem, grčki šef diplomatije se založio za što skorije otvaranje kancelarije Kosova u Atini.

„Grčki ministar inostranih poslova Kocias je naglasio da se očekuje brzo otvaranje kancelarije Kosova u Atini na dobrobit i jačanje ekonomske saradnje između dveju zemalja. Inače, ovo je prva zvanična poseta jednog šefa grčke diplomatije Kosovu“, kaže se u saopštenju kosovskog Ministarstva spoljnih poslova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.