U trendu

Handke doputovao u Banjaluku

BANJALUKA – Nobelovac Peter Handke doputovao je danas na banjalučki aerodrom Mahovljani, gde su ga sačekali reditelj Emir Kusturica i savetnik srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Pero Simić.

Handkea će u Banjaluci ugostiti predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, Kusturica, predsednik ANURS akademik Rajko Kuzmanović i rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin.

Tom prilikom predsednik Republike Srpske uručiće Handkeu, intelektualcu, književniku, humanisti, nosiocu kulture mira i saradnje Orden Republike Srpske na lenti za izuzetan rad i zasluge na polju kulturnog i duhovnog razvoja, kao i za naročiti doprinos u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa sa Republikom Srpskom.

Nakon boravka u Banjaluci, Handke će zajedno sa Dodikom i Kusturicom posetiti Andrićgrad gde će mu u Andrićevom institutu biti uručena „Velika nagrada Ivo Andrić“ i održana tribina o književnom stvaralaštvu i značaju dela Petera Handkea.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.