U trendu

HDZ najavio pravne korake protiv portala Index

ZAGREB – Nakon što je premijer Andrej Plenković danas u Zadru hrvatski portal Index optužio za govor mržnje, zbog podrške riječkom kafiću „Tri majmuna“ u kojem čanovi i simpatizeri HDZ-a nisu dobrodošli, oglasila se i ta stranka najavom da će protiv ovog medija preduzeti i pravne korake.

Na naslovnici Indexa postavljen pop-up sa pitanjem „Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovek!“

Ponuđeni odgovori bili su „Ne, ja sam član HDZ-a“ i „Da, ja sam čovek“.

Index je prozor postavio u znak podrške riječkom kafiću „Tri majmuna“, čiji je vlasnik nezadovoljan radom aktuelne vlade na svom fejsbuk profilu zamolio HDZ-ovce da ne dolaze u njegov kafić, jer su nepoželjni.

HDZ je na svom fejsbuk profilu objavio da očekuje odgovarajuću reakciju nadležnih tela i Hrvatskog novinarskog društva.

U objavi HDZ-a se navodi da je i nakon 10-dnevnog javnog prećutkivanja govora mržnje ugostitelja iz „Tri majmuna“, usledio novi čin diskriminacije prema članovima i simpatizerima jedne političke stranke.

„Ako izostaje šira društvena reakcija na takve i slične izlive mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu dogoditi i nekome drugom. A to nije ispravan odabir za društvo koje želimo da gradimo kao moderno, kulturno, napredno, uključivo i tolerantno“, naveli su, između ostalog, iz HDZ-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.