U trendu

Helikopterski servis Srpske evakuisao trudnicu iz Sarajeva

BANJALUKA – Helikopterski servis Republike Srpske evakuisao je trudnicu iz Sarajeva za Zagreb, u složenim meteorološkim uslovima.

U poslednja tri dana učestali su pozivi Helikopterskom servisu Srpske za potrebom vazdušnog medicinskog transporta iz svih delova BiH tako da je pre dva dana izvršen vazdušni medicinski transport pacijenta iz Foče prema Univerzitetsko-kliničkom centru Srpske u Banjaluci, saopšteno je iz Helikopterskog servisa Srpske, prenosi RTRS.

U skladu sa svojom osnovnom namenom, Helikopterski servis Republike Srpske uspešno nastavlja sa izvođenjem operacija vazdušnog medicinskog transporta u cilju što bržeg i efikasnijeg medicinskog zbrinjavanja stanovnika Srpske, ali i svih stanovnika BiH koji, na osnovu opravdane medicinske indikacije, takođe mogu da zahtevaju ovakav vid transporta, naveli su u saopštenju iz ove službe.

Pripadnici Helikopterskog servisa Srpske i danas su angažovani na izvršenju dva vazdušna medicinska transporta iz Banjaluke za Trebinje i iz Tivta za Banjaluku.
Zbog toga je Helikopterski servis Srpske i uspostavio sistem svakodnevnog dežurstva za ove potrebe.

U toku ove godine pripadnici Helikopterskog servisa Srpske uspešno su izvršili 32 vazdušna medicinska transporta, uključujući i današnje dve operacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.