U trendu

HR: Uskok odbacio sve prijave, a Todorić od suda traži istragu

ZAGREB – Sve prijave bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića vezane za Agrokor su odbačene, a bez obzira na odluku Uskoka.

Ipak, piše Jutarnji list, Todorić bitku nastavlja sam i od suda traži da pokrene istragu protiv svih koje sumnjiči.

Prema pisanju lista, nakon što su u junu prošle godine odbačene krivične prijave političkih stranaka „Živi zid“ i „Slobodna Hrvatska“ podnete protiv bivše potpredsednice Vlade Martine Dalić i ostalih učesnika afere Hotmail, Uskok je u međuvremenu odbacio i ostale prijave koje su se odnosile na grupu prozvanu Borg, odnosno na događanja oko Agrokora uoči i nakon dolaska vanredne uprave.

Kako se navodi, reč je o krivičnim prijavama koje je u više navrata podnosio i dopunjavao prethodni većinski vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

On je prijavu dopunjavao nekoliko puta, a osim Dalić prijavio je još nekoliko fizičkih i pravnih osoba za zloupotrebe u sistemu zločinačkog udruženja .

Todorić je u oktobru prošle godine podneo krivičnu prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića za zloupotrebu položaja i ovlašćenja, dok je Antu Ramljaka, Branimira Bricelja, Tomislava Matića, Zorana Besaka i Borisa Šavorića prijavio za pomaganje u zloupotrebi.

Bez obzira na Uskokovo odbacivanje krivičnih prijava Todorić je iskoristio svoje zakonsko pravo te je putem advokata sredinom septembra na Županijskom sudu u Zagrebu podneo predlog za sprovođenje istrage protiv Dalić, Ramljaka, Plenkovića, Bricelja, Matića, Besaka, Šavorića, Doličkog, a istražni sudija još nije doneo odluku o tome.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.