U trendu

HR veteran Erceg napadnut zbog uzvika: Tuđman je zločinac

ZAGREB – Hrvatski mediji objavili su danas novi snimak incidenta koji se dogodio na skupu povodom otkrivanja spomenika lideru svih Hrvata, Franji Tuđmanu, u ponedeljak u Zagrebu, na kojem se vidi da je fizički napadnut veteran Zoran Erceg.

Erceg je pre napada, dok je pored njega nakon svečanosti prolazio premijer Andrej Plenković, uzviknuo: „Plenkoviću, kako te nije sram da dižeš spomenik ovom zločincu? Sram vas bilo! Upropastio je Hrvatsku, predao je Bosansku Posavinu. Njemu dižete spomenik! Tuđman je ratni zločinac.“

Erceg je, kako prenosi Index.hr poznat kao splitski veteran i humanitarni aktiista koji je u vreme šatoraškog protesta, odnosno protesta veterana u zagrebačkoj Savskoj ulici bio jedan od retkih koji su se usudili da glasno govore protiv tog okupljanja.

Na snimku naprvljenom iz neposredne blizine pokazuje kako je više Tuđmanovih poklonika napalo Ercega, a jedan od njih s leđa ga je udario u glavu.

Udarac je uputio stariji muškarac. Na snimku se, međutim, ne vidi kako obezbeđenje odvlači Ercega, kojeg su potom preuzeli pripadnici policije, navodi Index.

Otkrivanju spomenika Tuđmanu, povodom 19. godišnjice od njegove smrti, prisustvovao je ceo državni vrh, ali ne i članovi porodice prvog hrvatskog predsednika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.