U trendu

Hrvat biciklom obilazi Evropu, oduĆĄevljen Srbijom

Biciklista i avanturista iz Hrvatske Mihael Strle pre dva meseca krenuo je na avanturističku voĆŸnju biciklom kroz Evropu tokom koje je do sada preĆĄao 3.700 kilometara, a do kraja ture preći će oko 4.500 kilometara.

Strle je do sada proĆĄao kroz Albaniju, Crnu Goru, Makedoniju, Grčku, Tursku, Bugarsku, trenutno je u Srbiji koju će preći od juga do severa, da bi se preko Bosne i Hercegovine vratio do Hrvatske i Zagreba, gde ĆŸivi.

„Srećan da na ovom putu nisam imao nikakve probleme. U Srbiji sam već dva dana i već prve večeri sam u Pirotu upoznao nove prijatelje sa kojima ću sigurno ostati u kontaktu tokom putovanja a i kasnije. Pirot je zaista prelep mali – evropski grad, tako da sam zaista prijatno iznenađen“, kaĆŸe Strle i dodaje da ima vrlo ambiciozne planove.

Cela priča počela je sasvim slučajno, dodao je on.

„KreneĆĄ najpre biciklom na pivo u drugi grad, kreneĆĄ na more, dođe leto, zatim sam reko sebi ĆĄto ne bi otiĆĄo biciklom na Exit u Novi Sad i na kraju sam krenuo na ovaj put. JoĆĄ nije ni gotov a već sada razmiĆĄljam o većim poduhvatima, a to je put oko sveta“, kaĆŸe Strle za Tanjug.

Strle je inače po struci medicinski tehničar, a kako bi uspeơno realizovao ovaj svoj avanturistički poduhvat on je dao otkaz na poslu na kome je proveo poslednjih deset godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.