U trendu

Hrvatski veterani optužili Pupovca da destabilizuje državu

ZAGREB – Seriji napada na predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorada Pupovca, zbog njegovih izjava nakon napada na Srbe u Uzdolju kod Knina, priduružilo se danas i više udruženja hrvatskih veterana, koji tvrde da on otvoreno radi prtiv države u kojoj živi i od koje živi, te da destabilizuje Hrvatsku.

Predstavnici Zbora udruženja veterana hrvatskih gardijskih jedinica, Udruženja specijalne policije Domovinskog rata i Saveza udruženja branitelja radnika Hrvatske odrzali su danas konferenciju za novinare na temu „Medijski istup saborskog zastupnika Milorada Pupovca“, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Nakon napada u Uzdolju kod Knina, kada je grupa maskiranih osoba upala u kafić i pretukla Srbe koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i pritom je pet osoba povređeno, Pupovac, čija SDS S podržava aktuelnu hrvatsku vlast, je u više obraćanja za Hrvatsku rekao da je faktor nestabilnosti u Jugoistočnoj Evropi i uporedio je sa ustaškom NDH.

Veterani kažu da ne žele da određuju ko će učestvovati u vlasti, ali da ne žele ni da, kako kažu, kasnije bude u skladu s onom narodnom „s kim si-takav si“.

Oni od hrvatskih institucija traže da istraže da li postoji krivična odgovornost za izjave poput Pupovčević.

Tražiće, dodali su, i održavanje tematske sednice Sabora o ovim izjavama.

Predstavnici tri udruženja veterana su osudili svaki vid nasilja i dodali da neumesnim smatraju to što je od jedne, kako kažu, kafanske tuče napravjen državni problem bez imalo osnova, indicija i argumenata koji bi to potkrijepili…

Navodeći da motivi za nasilničke incidente mogu biti različiti, od koristoljuba do preljube, predstavnici hrvatskih veterana očekuju, kažu, da MUP-a da svaki vid nasilja istraži, procesuira, a pravosudni organi sankcioniše bez obzira na to s koje strane dolaze.

Istovremeno, kažu, traže i da se „istraži uništavanje hrvatske zastave nedavno u Vukovaru“.

Pupovca su optužili da destabilizuje Hrvatsku i tvrde da ona nema nikakve veze s fašističkom tvorevinom NDH, niti s komunističkim antifašizmom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.