U trendu

Husović sa Božovićem: Dijalogom do rešenja svih problema

PODGORICA – Potpredsednik crnogorske vlade zadužen za regionalni razvoj Rafet Husović i novoimenovani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović složili su se da je dijalog jedino rešenje za aktuelnu situaciju u Crnoj Gori.

Oni su pozvali sve strane na intenziviranje dijaloga s ciljem da se postigne dogovor „na dobrobit svih građana Crne Gore“ i prevaziđu trenutne tenzije koje opterećuju odnose Crne Gore i Srbije.

Husović je, kako je objavljeno na sajtu Vlade Crne Gore, poželeo Božoviću dobrodošlicu i uspešan rad tokom mandata u Crnoj Gori, te iskazao punu spremnost za saradnju u cilju unapređenja odnosa dve države, „koje su najbliže i najupućenije jedna na drugu, na svim nivoima, naročito na ekonomskom i privrednom“.

Božović je kazao je da je veoma počastvovan što ima mogućnost da obavlja funkciju ambasadora u državi iz koje potiče i u kojoj je rođen, te da ga to dodatno obavezuje i čini odgovornim da bude spona i most građenja najboljih mogućih odnosa između dve države.

Božović je takođe rekao da su Crna Gora i Srbija države koje su najviše upućene jedna na drugu i da se mora raditi na iskorišćavanju svih kapaciteta i resursa koji će doprineti prevashodno boljoj ekonomskoj, kao i političkoj i kulturnoj saradnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.