U trendu

Incident na obeležavanju Bljeska, Milanović otišao zbog „Za dom spremni“ (video)

Hrvatski predsednik Zoran Milanović napustio je danas obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije Bljesak u Okučanima, nakon što je jedan od prisutnih istakao majicu sa ustaškim pokličom „za dom spremni“.

Premijer Andrej Plenković i predsednik parlamenta Gordan Jandroković su ostali na manifestaciji, a Milanović kaže da su oni to morali, preneli su hrvatski mediji.

Upitan da li je razgovarao s premijerom o tome, Milanović je kazao:

„Jesam. On je slegnuo ramenima. Imam razumevanja za premijera, ali pozdravu “za dom spremni“ ovde nije mesto“, rekao je predsednik Hrvatske.

„Ja u tome ne želim da učestvujem. To je namerna provokacija, smatram to gaženjem žrtava i sećanja na ovaj događaj. Ubuduće gde god bude ovakva situacija, ja u tome neću učestvovati“, rekao je Milanović po napuštanju događaja, a zatim se oglasio na svom zvaničnom Fejsbuku.

Programom je bilo predviđeno da Milanović sa Plenkovićem I Jandrokovićem položi zajednički venac.

Sam program obeležavanja počeo je intoniranjem himne Republike Hrvatske „Lijepa naša domovino“, preneli su hrvatski mediji.

Milanović je kazao I da su prethodno dogovoreni svi protokoli današnjeg obeležavanja, ali da na isticanje ustaških simbola nisu pristali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.