najveća internet zajednica u Srbiji već 19 godina

Inckova izjava apsolutno neprihvatljiva

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov iznenađen je izjavom visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, koji je Dan Republike Srpske, 9. Januar, uporedio sa danom osnivanja zločinačke NDH.

„Takve procene Valentina Incka, čije su obaveze da doprinosi postkonfliktnom regulisanju i pomirenju u BiH apsolutno su neprihvatljive. One grubo iskrivljuju stvarnost, stvaraju dodatne tenzije, prkose mandatu visokog predstavnika i svedoče o njegovoj neobjektivnosti“, rekao je Ivancov, preneli su banjalučki mediji.

On je podsetio da su prethodni međunarodni predstavnici aktivno učestvovali u obeležavanju praznika Dan Republike Srpske u Banjaluci.

Visoki predstavnik Valentin Incko izjavio je juče da, ako bi se počeli slaviti praznici kao što je 9. januar, onda bi se neki mogli dosetiti da se slavi i 10. april, dan kada je osnovana NDH, što je naišlo na žestoku osude predstavnika vlasti I opozicije u RS.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Da pojasnimo.Incko je izgarao od zelje da u bilo kome kontekstu spomene NDH i eto dao je znak Hrvatima da slave 10 April.Ovog fasistu RS treba na sve nacine ignorisati i zabraniti idiotu da udje na teritoriju RS bilo kad i bilo gdje,a ko to ucini protjerati ga kao nepozeljnu osobu .Austrija je 1912 uz pomoc Njemacke napravila Albaniju,a nedavno su napravili i drugu drzavu na Srpskoj zemlji.Treba li jos argumenata,ima ih napretek.Zar nije Austrija i Njemacka dovoljno zla napravila na Balkanu, nego ga i dalje prave i zarko zele jos jedno krvoprolice i svjesno svom snagom to organizuju i podrzavaju.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike