U trendu

Index: Da li je Stoltenberg rekao-naoružan ili nenaoružan

BRISEL – Hrvatski Index objavio je danas da je generalni sektretar NATO Jens Stoltenberg rekao da je dron, koji se srušio u Zagrebu, bio naoružan, ali je potom objavio da nije jasno da li je rekao „naoružan ili nenaoružan“.

Kako objašnjava Index, ne čuje se dobro da li je Stoltenberg, upitan o padu drona, na konferenciji za novinare, koju je održao uoči sutrašnjeg vanrednog sastanka ministara članica NATO, rekao „nenaoružan ili naoružan“ (unuarmed ili an armed).

Međutim, kako dodaje, dobro se čuje da je Stoltenberg rekao da se letilica srušila izvan Zagreba.

„Razgovarao sam s Plenkovićem u nedelju, sarađujemo da utvrdimo sve činjenice. Preliminarne indikacije kažu da je dron bio (ne)naoružan, da je bio izvan kursa, da je ostao bez goriva, i da se srušio izvan Zagreba, da se srušio u Hrvatskoj“, navodi Index da je rekao Stoltenberg.

Uskoro će, kako je dodao, biti još potvrđenih činjenica, „ali ovo su informacije koje imamo do sada“.

„Isto tako, važno je znati da saveznici dele informacije i da je NATO-ov potivvazdušni sistem ovaj dron pratio i onda se dron srušio“, rekao je Stoltenberg.

Prethodno je Index citirao Stoltenberga da je rekao da „preliminarna istraga upućuje na to da je to bila naoružana letilica i da se srušila zbog nestanka goriva“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar