U trendu

Inspekcija utvrdila propuste direktora

ZAGREB – Nakon skandala koji je izibio u jednoj zadarskoj školi, gde je učenik užarenim predmetom drugarici utisnuo slovo „U“, upućena je prosvetna inspekcija, koja je nedvosmisleno utvrdila da postoje propusti u radu direktora te obrazovne ustavnove.

U slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje.

„Do sada je u nadzoru koji traje nedvosmisleno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu direktora, kao stručnog i poslovodnog rukovodstva Škole“, rekla je ministarka obrazovanja Blaženka Divjak.

Divjak je kazala da će se tek po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlašćenjima.

„Očekujemo da će u prvoj polovini sledeće sedmice biti okončan nadzor i biće poznati svi detalji ovog slučaja“, navela je ministarka, preneo je Jutarnji list.

Učenik koji je žigosao koleginicu iz razreda rekao je da je to uradio zato što mu je bilo dosadno, te da joj je nakon toga rekao da se sada može pohvaliti da je ustaša jer na ruci ima utisnuto slovo „U“.

Otac devojčice je o svemu boavestio i medije jer je bio šokiran činjenicom da škola nije učinila ništa, nisu pozvali policiju ni hitnu pomoć.

Direktor škole Jozo Dragić rekao je da sve zapravo i nije tako velik incident i da su se učenici izmirili, pa škola zbog toga nije pozvala policiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.