Isa Mustafa ponovo gađan jajima

Aktivisti radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenje ponovo su danas gađali jajima kosovskog premijera Isu Mustafu, a dvojica njihovih aktivista je uhapšeno, javili su prištinski mediji.

Foto: Beta

Foto: Beta

Mustafa je, navodi se, gađan jajima na manifestaciji Dani maline u Podujevu, gde se pojavio zajedno sa predstavnicima američke Agencije za međunarodni razvoj i udruženjem Labska malina.

Sa njim su, dodaje se, bili i šef USAID u Prištini Džjms Hope, predsednik opštine Podujevo Agim Veljiu i zamenik ministra za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vezir Jonuzi.

Preuzimajući odgovornost za ovaj incident Samoopredeljenje je saopštilo da je policija privela dvojicu njihovih aktivista koji su učestvovali u napadu, objavio je portal Koha ditore.

„Isa Mustafa po svaku cenu brani svoju Zajednicu (Zajednicu srpskih opština). I kada srpski zvaničnici sa kojima je potpisao taj sporazum našu zemlju nazivaju ISIS-om i kada ometaju svaku međunarodnu inicijativu. Isa Mustafa natavlja da čvrsto stoji iza Zajednice“, navodi se u saopštenju i dodaje da Samoopredeljenje neće dozvoliti normalno funkconisanje vlade sve dok premijer ne povuče potpis sa sporazuma koje u krajem avgusta potpisao sa Beogradom u Briselu.

Inače, mediji podsećaju da je Mustafa od potpisivanja tih dokumenata, više puta bio meta aktivista pokreta Samoopredeljenje.

(Tanjug)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Husnija

    Ovo je pravo divljaštvo. Pripadnici samoopredeljenja gađaju predesednika vlade jajima, buše gume automobila vlade, lome stakla na zgradi vlade Kosova, buše gume automobilima UMNIK-a, prevrću kaminone s robom uvezenom iz Srbije… Da li je to demokracija? Odgovor je – to je divljšatvo i najveću odgovornost snose institucije Kosova zato što ne priemenjuju zakonske norme prema izgrednicima. Sve dok budu tolerisani, oni neće prestati sa divljaštvom.

Ostavite komentar