Islamska država planira da pokori zemlje Balkana? (Video)

Video snimak pod nazivom “Mi smo islamski hilafet – kasida”, koji se pojavio na društvenim mrežama, označava zemlje Balkana kao metu islamskih terorista, a u stihovima su izrečene poruke koje bi navodno trebalo da motivišu muslimane Balkana da se pridruže Islamskoj državi (ID) i uplaše svet.

U videu se nakon citata iz Kurana čuje poruka: “Radujte se svi Balkanci, bliže vam se bolji dani, dolaze vam muslimani, mi smo islamski hilafet”.

Kako se navodi u snimku, ekstremisti su pripremili plan da “nakon osvajanja Srbije”, terorističke akcije sprovedu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji.

U strofi koja se odnosi na Srbiju kaže se “raduj se, oj ti Srbijo, bit ćeš deo islamija iako ti to ne prija, mi smo islamski hilafet”.

“Bosno i Hercegovino eto vam mudžahedina, pašće glave murtedina”, deo je teksta koji se odnosi na BiH.

Potom se navodi: “Raduj se, o Kroatija, pašće ti demokratija, Božji zakon, pravda svima mi smo islamski hilafet. Raduj se, o Crna Goro, dolazimo mi uskoro. Bičeš naše mesto novo, mi smo islamski hilafet. Radujte se Albanija, Kosovo, Makedonija, vraticemo vam šerijat, mi smo islamski hilafet”.

Na kraju snimka upućena je preteća poruka i americkom predsedniku Baraku Obami uz uznemirujuće fotomontaže: “Raduj se i ti Obama, pobeda pripada nama, mi smo sinovi islama, mi smo islamski hilafet”.

Jutjub kanal “Put Hilafeta” na kojem je objavljen ovaj snimak, već duže vreme poziva na džihad i veliča borbu i borce Islamske države, objavljujući propagande snimke ID, ali i osvajanje Palmire, ekstremiste iz Nigerije…

Islamska država objavila je nedavno propagandni snimak kojim preti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu napade na Balkanu.
https://www.youtube.com/watch?v=6R4Bker1kqo
(Tanjug)

Jedan komentar

Ostavite komentar