U trendu

Ivanić: Dodikovo inaćenje s najmoćnijim zapadnim zemljama dovodi RS i njen narod u izolaciju

Bivši član Predsedništva BiH i počasni predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je danas da odluka srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da sam sebi uvede sankcije kada je u pitanju Nemačka, predstavlja nastavak besmislene politike lidera SNSD.

Ivanić je ocenio da je Dodik takvom politikom „ličnog inaćenja u odnosima s najmoćnijim zapadnim državama, Republiku Srpsku i njen narod doveo u nepotrebnu i opasnu izolaciju“.

Nakon što je Dodik u Predsedništvu BiH odbio da da agreman novom nemačkom ambasadoru u BiH Tomasu Fičenu, pojavile su se špekulacije da će Nemačka, kao najmoćnija država EU, uvesti sankcije lideru SNSD-a.

„Da se oni ne bi zamarali, od danas ja sebi uvodim sankcije. Niti imam kakvu imovinu u Nemačkoj, niti planiram ići tamo. Nemačka svojom politikom zastrašivanja neće promeniti realnost koju živimo, a to je da je BiH neuspešna zemlja“, kazao je Dodik.

Komentarišući Dodikove izjave, Ivanić je za portal Srpskainfo ocenio da ponašanje lidera SNSD „više predstavlja pokušaj gradjenja ličnog autoriteta kod njegovih pristalica“, nego što u tome, kako kaže, ima bilo šta osmišljeno.

„Dodik očigledno vodi politiku nekog svog ličnog inata u odnosu s velikim i važnim zemljama, a taoci takve politike su Republika Srpska i narod koji u njoj živi“, kazao je Ivanić.

Prema njegovim rečima, srpski narod ne sme da bude izolovan i to najbolje pokazuje primer onoga što radi Srbija.

„Ona saradjuje sa svima, pa i s Nemačkom i SAD. Zato Srbija i uspeva da održi svoju politiku“, ocenio je Ivanić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar