U trendu

Izetbegović očekuje dogovor o formiranju SM sledeće nedelje

SARAJEVO – Predsednik Stranke demokratska akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da bi se naredne nedelje mogao postići dogovor u vezi sa formiranjem novog saziva Saveta ministara BiH.

On je na konferenciji za novinare rekao da je liderima Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku uputio dokument na osnovu kojeg bi trebalo da se formira državna vlast nakon oktobarskih izbora, prenosi Fena.

Prema njegovim rečima, taj dokument „podrazumeva mir, stabilnost, nastavak svih važnih reformskih procesa, brigu o povratnicima, kao i borbu protiv korupcije“, jer kako kaže, sve se treba bazirati na ustavu i zakonima ranije usvojenim.

na osnovu odgovora koje je dobio na taj dokument, tvrdi Izetbegović, ove stranke su blizu dogovora o formiranju saveta ministara.

On je rekao i da bi uskoro trebalo da se formira široka koalicija koja će okupiti, bošnjački deo i je pozvao i stranke unutar bloka BiH koje žele da se tome pridruže da to i učine.

„Što nas je više u poziciji, to je bolje“, rekao je Izetbegović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.