U trendu

Janeva ostaje u pritvoru zbog afere „Reket“

SKOPLJE – Apelacioni sud u Skoplju odlučio je da bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji koja je osumnjičena u aferi „Reket“ Katica Janeva ostane u pritvoru.

Kako prenosi portal Plusinfo, drugostepeni sud nije prihvatio žalbe njenih advokata i kao razlog je naveo opasnost od bekstva.

Druga dva razloga – ponavljanje dela i uticaj na svedoke – odbačeni su nakon što je Janeva razrešene sa funkcije šefice Specijalnog tužilaštva.

Pored Janeve, u slučaju „Reket“ pritvoren je i makedonski šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13, dok je drugoosumnjičeni biznismen Zoran Mileski pušten u kućni pritvor.

Janeva je osumnjičena da je zloupotrebila službena ovlaščenja time što je omogučila skopskom biznismenu Jordanu Kamčevu da se brani sa slobode i ukinula mu meru pritvora, za šta je Kamčev isplatio Jovanovskom i Mileskom reket od 1,5 miliona evra.

Janeva je uhapšena mesec posle pritvaranja Jovanovskog i Mileskog, nakon što je italijanski list „La Verita“ objavio prisluškivane razgovore između Jovanovskog i Kamčeva, u kojima se čuje glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši da „ne brine i da će sve biti ok“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.