Jedan od aboliranih pronadjen mrtav u Skoplju

U Skoplju je u svom stanu danas pronadjen mrtav vlasnik portala Net pres Kosta Krpać, koji je bio na listi političara i njihovih saradnika osumnjičenih u aferi prisluškivanja, a koje je abolirao makedonski predsednik, što je izazvalo proteste u zemlji.

Kako prenose domaći mediji, policija je telo Krpaća našla s prostrelnom ranom u grudima.

Prvobitno su policajci bili pozvani zato što je iz stana Krpaća, koji se nalazi u centru Skoplje, pucano u kombi koji je bio na parking preko puta zgrade, u kojem su završila tri metka.

Po toj prijavi, policija se uputila u stan Koste Krpaća i pozvala njegovu suprugu, koja radi u Upravi za bezbednst, da otključa vrata stana. Kada su ušli u stan, pronašli su mrtvog Krpaća.

Prema prvim policijskim pretpostavkama, radi se o samoubistvu, ali se, kako je saopšteno, istražuju i druge opcije.

Kosta Krpać se našao na listi političara i njihovih saradnika koje je predsednik Makedonije Djordje Ivanov abolirao 12. aprila, ali do sada iz Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore još nisu objavili zbog čega su istraživali Krpaća.

Prema makedonskim medijima, Krpać je na isti pomilovanih zajedno s Vladislavom Stojkovićem i Hristijanom Panevim, i njihova imena se povezuju s tzv. „bombom Zorna Zaleva“, odnosno nabavkom izraelske opreme za prisluškivanje i mitom koje se povezuje s tom nabavkom.

Kosta Krpać je bio direktor firme „Finzi“, na čiji račun su legle pare za posao sa izraelskom opremom. Ta firma se vodi ka vlasnik informativnog portal Net pres, koji je blizak vladajućoj stranci VMRO DPMNE.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.