U trendu

Kabinet: Komšić nema Tviter profil, i dalje čekamo reakciju

SARAJEVO – Član Predsedništva BiH Željko Komšić zatražio je večeras još jednom da se Vlada Crne Gore „zvanično“ oglasi povodom čestitke koju je premijer Zdravko Krivokapić, prema pisanju medija, uputio Republici Srpskoj povodom Dana RS.

Iz Komšićevog kabineta su saopštili da on nema zvaničan profil na Tviteru i da je porptredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović u odgovoru na Komšićeve kritike u svom tvitu tagovao profili „@ZeljkoBiH“, za koji tvrde da je lažan.

Iz Komšićevog Kabineta su pozvali Tviter da blokira lažni profil, „koji se upustio u komunikaciju s Abazovićem“.

„I dalje očekujemo zvaničnu reakciju Vlade Crne Gore i potpredsednika Vlade“, rečeno je iz Kabineta, prenosi Fena.

Abazović je ranije danas na toj društvenoj mreži reagovao na izjavu Komšića da Podgorica treba da se ogradi od čestitke povodom Dana RS, navodeći da crnogorska Vlada zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije.

„Poštovani članu Predsedništva BiH Željko Komšiću, Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije. Želimo najbolje odnose sa državama regiona. Ruka prijateljstva pružena je svima, to važi i za Bosnu i Hercegovinu“, napisao je Abazović na Tviteru.

Komšić je prethodno ocenio kao izraz dubokog nepoštovanja Bosne i Hercegovine i odluka Ustavnog suda BiH, čestitke koje je, prema navodima medija, Krivokapić uputio povodom Dana Republike Srpske.

„Očekujem od Vlade Crne Gore da se u najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Crne Gore koji je direktno usmeren protiv suvereniteta države Bosne i Hercegovine“, izjavio je Komšić.

Više medija objavilo je danas, pozivajući se na Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS) da je predsednica RS Željka Cvijanović kazala da joj je Krivokapić čestitao Dan RS, javljaju podgoričke „Vijesti“.

Portal CdM objavio je ranije danas da Krivokapić javnost nije obavestio o čestitki i da čestitku nije objavio na svom Tviter nalogu, kako to obično čini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar