U trendu

Karakačanov hvali Bučkovskog: Ima dobre namere i iskustvo

SOFIJA 11. januara (Tanjug) – Zamenik bugarskog premijera Krasimir Karakačanov koji se večeras sastaje sa specijalnim predstavnikom vlade Severne Makedonije za Bugarsku Vladom Bučkovskim, pohvalio je makedonskog zvaničnika koji, kaže, za razliku od svoje vlade ima dobru volju za rešavanje otvorenih pitanja između dve zemlje.

Karakačanov je danas rekao da će ovo biti njegov treći sastanak sa Bučkovskim.
„Bučkovski ima dobre namere, političko iskustvo i pozitivan stav prema Bugarskoj. Iz tog razloga su ga izabrali za izaslanika, a vlasti u Skoplju ga koriste za pokazivanje dobre volje“, rekao je bugarski funkcioner,prenosi BTA.

On smatra da vlada u Skoplju nedovoljno radi na rešavanju problema i da tri i po godine nisu ništa preduzeli, a sada i dalje očekuju da Bugarska popusti uprkos odlukama bugarskog parlamenta i vlade, što nije realno da se desi.
„Verujem da je stav Bugarske jasan i da je vreme da Skoplje počne da čita rezolucije bugarskog parlamenta“, naglasio je bugarski zvaničnik.

Karakačanov je rekao i da su manipulacije Skoplja i pokušaji da se izbegne i nadmudri Sofija problem za celu EU, a ne samo za Bugarsku.

Bugarska od Severne Makedonije zahteva da prizna bugarske korene makedonskog jezika i istorije, i protivi se otpočinjanju pregovora sa Severnom Makedonijom o ulasku u punopravno članstvo u Uniju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.