U trendu

Karakačanov: Ne znam da li znate da je i Isus bio Makedonac

SKOPLJE – Potpredsednik bugarske vlade Krasimir Karakačanov optužio je vlasti Makedonije da ne poštuju sporazum o razumevanju između dve zemlje i da šire mržnju prema Bugarima.

U intervjuu za bugarsku nacionalnu televiziju, on je rekao da će na kraju rasprave o nacionalnom identitetu ispasti da je čak i Isus Hristos bio Makedonac i napomenuo da političari iz Skoplja moraju da poštuju autentične istorijske činjenice.

„Sporazum smo potpisali pre tri godine, ne poštuje se. Ne znam da li znate da je i Isus Hristos bio Makedonac. Skopski političari svoju istoriju moraju da grade na osnovu autentičnih istorijskih činjenica“, rekao je Karakačanov.

Kako prenosi makedonska Nova TV, on je rekao da se Bugarska složila da će pregovori o pristupanju Severne Makedonije Evropskoj uniji započeti kada dođe do poboljšanja sa druge strane.

„Sa susedima s kojima tvrdite da imate zajedničku istoriju to ne može da se uradi na ovaj način, ne možete decu u prvom razredu osnovne škole pripremati da mrze Bugare, ne možete da gajite mržnju na osnovu lažnih informacija“, rekao je bugarski vicepremijer i ministar odbrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.