U trendu

Katica:Migrante rasporediti po celoj BiH

SARAJEVO – Država BiH ne upravlja migracijama na pravi način, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, koji smatra da migranti treba da budu raspoređeni po celoj BiH.

Katica je, nakon sukoba migranata i policije u migrantskom centru Blažuj, ocenio da je policija efikasno i pravovremeno reagovala.

Neredi su, dodao je, rezultat prekomernog broja migranata na jednom mestu pa je neophodna njihova preraspodela.

„Činjenica je da do ovakvih nemira dolazi zbog velike koncentracije migranata na jednom mjestu, jer država BiH ne upravlja migracijama na pravi način. Država upravlja migracijama tako što je migrante smestila u Kanton Sarajevo i Unsko-sanski kanton, a potrebno je broj migranata preraspodeliti na područje cele BiH“, rekao je Katica u izjavi objavljenoj na zvaničnoj internet-stranici MUP-a KS.

On kaže da je siituacija u kojoj se nalaze migranti razlog za zabrinutost i da postoji rizik ponavljanja sličnih incidenata.

Katica je pozvao na rešenje problem s ciljem zaštite građana i istakao da problema ne bi bilo ako bi se u jednom kamp nalazilo 200 migranata, a ne 3.500 kao što je slučaj u Blažuju.

Budući da je reč o ljudima koji su, kako kaže, zbog situacije u posebnom psihološkom stanju, Katica kaže da se ovakvi neredi mogu ponoviti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.