U trendu

Katrugalos:Cipras ide u Skoplje, pažljivo gradimo odnose

ATINA – Grčki ministar spoljnih poslova Jorgos Katrugalos je rekao da će grčki premijer Aleksis Cipras posetiti Skoplje u prvoj nedelji aprila, prenosi TV Telma.

Ovo će biti prva oficijelna poseta jednog grčkog premijera Severnoj Makedoniji nakon njenog sticanja nezavisnosti u 1991. godini.

„Pokušavamo da pronađemo načine, sa ljudima sa kojima nismo razmenili ni dobar dan, kako bismo zajedno planirali promociju zajedničkih interesa i stabilizaciju regiona. Razmišljamo o koracima koji će pokazati našim sugrađanima da je klima zaista poboljšana“, rekao je grčki ministar spoljnih poslova Jorgos Katrugalos u intervjuu za radio Njuz247.

On je reakcije u severnim delovima Grčke povodom Sporazuma iz Prespe komentarisao kao emotivne, uz nadu da će vremenom i ti ljudi razumeti pozitivne strane sporazuma, posebno u oblasti ekonomije.

„Imamo povređen nacionalni ponos još od vremena potpisivanja memoranduma. Moje mišljenje je da će vremenom građani u severnim delovima Grčke shvatiti koje sve ekonomske benefite donosi Prespanski sporazum za grčku državu i pogotovo za region“, kazao je Katrugalos.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.