U trendu

Kavazović: Neprihvatljivo tretiranje migranata

SARAJEVO – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović pozvao je danas sve domaće i međunarodne faktore da se ozbiljno i, kako je naveo, bez politikantstva i sitnih dnevnopolitičkih interesa, angažuju na rešavanju migrantske krize.

Izrazivši razumevanje za sve bezbednosne aspekte problema ilegalnih migracija, Kavazović smatra da ovaj problem ne može pasti samo na nekoliko lokalnih zajednica u BiH da se same s njim nose, ali ističe da je neprihvatljivo tretiranje migranata na način na koji se to čini ovih dana.

„Vlasti na svim nivoima moraju preuzeti odgovornost i pomoći da se ovaj problem reši zajedno s Evropskom unijom (EU), međunarodnim organizacijama i državama iz kojih migranti dolaze i niko od njih se ne može ponašati kao da to nije i njihov problem.

„Neljudski i ponižavajući tretman ovih ljudi je sramota za Bosnu i Hercegovinu, ali i Evropu. Mi tako ne tretiramo ljude koji su u stanju potrebe. I dok se traga za načinima kako će se BiH i EU zaštititi od ilegalnih migracija, veoma je bitno da one ostanu otvorene za izbeglice i one kojima je potrebna naša zaštita, a da se s onim ljudima koji su žrtve trgovine ljudima ili ekonomski migranti postupa humano i s ljudskim dignitetom“, naveo je Kavazović, saopšteno je iz Rijaseta IZ BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar