najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kitarović: Neću dopustiti odugovlačenje i ultimatume

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je danas da neće dozvoliti postizborno odugovlačenje i ultimatume, koji ne vode izgradnji stabilne hrvatske vlade.

Grabar Kitarović je poručila da Hrvatska nema vremena za nova nadmudrivanja, te da joj je potrebno odlučno rukovodstvo koje će osigurati ekonomski rast zemlje.

“Verujem da ću uskoro dobiti dokaz od natpolovičnoj većini za sastavljanje novog Sabora i vlade“, kazala je predsednica u svom obraćanju.

Prema nezvaničnim rezultatima, koje je Državna izborna komisija objavila nakon 100 posto obrađenih biračkih mesta, HDZ je relativni pobednik vanrednih parlamentarnih izbora sa osvojenih 61 mandat, a SDP 54.

Grabar Kitarović je rekla i da je ovim izborima Hrvatska još jednom dokazala da je država zrele demokratije, te da veruje da je iz izazova izašla još jača.

Ona je čestitala izbornu pobedu HDZ-u I Andreju Plenioviću

“Ovo predstavlja značajan demokratski iskorak jer je kampanja bila fokusirana na egzistencijalne probleme građana, a ne na podele. No, slab odaziv na izbore moramo shvatiti kao upozorenje svima da moraju vratiti poverenje u političare”, rekla je hrvatska predsednica.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike