U trendu

Kitarović o Tompsonu: Politiku ne treba mešati s muzikom

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je, komentarišući koncert Marka Perkovića Tompsona u Slunju i pokliče “Za dom spremni”, izjavila je danas da, što se nje lično tiče, politika ne treba da se meša u muziku.

Što se tiče kažnjavanja Tompsona, koji, glorifikuje ustaštvo u svojim pesmama i na koncertima, Grabar Kitarović je rekla da misli da ministar branitelja Tomislav Medved može najbolje da odgovori na to pitanje.

„Što se mene lično tiče, mislim da politika ne treba da se meša u muziku, a kada je reč o bilo kakvoj krivičnoj odgovornosti, o tome svoju reč treba da kaže pravosuđe Hrvatske”, rekla je Kitaroviće, koja je danas boravila u Glini povodom obeležavanja 22. Godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, prenela je zagebačka N1.

Inače, ministar branitelja Medved se u Slunju fotografisao sa Tompsonom, a fotografija je objavljena u najnovijem nedeljniku Nacional sa porukom :”Ovo je Hrvatska”.

Predsednica kaže da je na pravosudnim organima da ustale praksu, koja mora biti utemeljena na zakonodavstvu i pozitivnim propisima Hrvatske.

Kitarović je povodom godišnjice Oluje u Glini rekla da je pobeda Oružanih snaga Hrvatske u tom mestu došls nakon predaju 21. kordunskog korpusa nekadašnje RSK.

„Na današnji dan pre 22 godine zaokružili smo vojne operacije koje su obeležile i utvrdile hrvatsku samostalnost i nezavisnost. Hvala svima koji su učestvovali u operaciji“, rekla je predsednica.

A govoreći o Hrvatskoj, Grabar Kitarović je još jednom izrazila zabrinutost zbog odlaska mladih, ali veruje, kaže, da će u godinama koje dolaze, ona I hrvatska vlada I svi koji obavlaju javne funkcije, učiniti sve za poboljšanje društvene klime, privrede, investicije, kako bi nam, kako je rekla, mladi ostajali ovđe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.