U trendu

Klix: Lažne kovid potvrde iz Livna kruže po Hrvatskoj i EU

SARAJEVO – Lažne kovid potvrde o vakcinaciji iz Livna kruže po Hrvatskoj i zemljama Evropske unije, a na njima su lažirani potpisi i pečati direktorke Zavoda za javno zdravlje Livanjskog kantona Diane Mamić i lekarke Doma zdravlja u Tomislavgradu Bernardine Šarac, potvrđeno je za Klix.ba.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Livanjskog kantona Diana Mamić izjavila je za taj portal da je slučaj otkriven prilikom provere verodostojnosti jedne potvrde o vakcinaciji koju je na i-mejl Zavoda za javno zdravlje tog kantona poslala nadležna Služba za izdavanje EU kovid potvrda iz Zagreba.

Ona je navela da su nakon toga na uvid dobili još nekoliko potvrda za koje se, nakon provere u bazi podataka o vakcinisanim osobama, takođe ispostavilo da su falsifikovane.

„Uz moj pečat i potpis, i pečat i potpis dr Šarac, krivotvoreni su i pečati Kantonalne bolnice Livno i Doma zdravlja Tomislavgrad“, rekla je Mamić.

Navela je da je o slučaju odmah obavestila MUP Livanjskog kantona i Graničnu policiju Republike Hrvatske i da se preduzimaju sve zakonom propisane radnje kako bi bile otkrivene odgovorne osobe i rasvetljen slučaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar