Klix: Zatražena bezbednosna provera Zorana Tegeltije

SARAJEVO – Aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, zatražio je od SIPA-e i OSA bezbednosnu proveru Zorana Tegeltije, kandidata SNSD za predsedavajućeg novog saziva Saveta ministara BiH, piše portal Klix.

Prema pisanju ovog sarajevskog portala, to je jasan znak i dokaz spremnosti da se Zoran Tegeltija imenuje za mandatara.
Zahtev za formalnom proverom kandidata za predsedavajućeg Saveta ministara Zorana Tegeltije poslat je 19. avgusta, uoči zakazanih sednica o ANP-u i mandataru u Predsedništvu BiH, koje su juče otkazane.

Reč je, navodi se, o uobičajenoj proceduri bezbednosnih provera kod bezbednosnih agencija, što je uobičajena kada je reč o imenovanju rukovodećih kadrova.

Klix tvrdi da ovaj korak jasan znak i spremnosti Komšića i Džaferovića da se vlast konačno formira.

Uslov za izbor Tegeltije, koji Komšić i Džaferović postavljaju svom srpskom kolegi Miloradu Dodiku je da pristane na usvajanje ANP, što on ne prihvata.

Inače, Opšti izbori u BiH održani su jesenas, a do danas vlast u BiH nije formirana na svim niovima.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

Napišite komentar