Knežević: Izvestioci SE utvrdili da je Sinđelić lagao

PODGORICA – Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, predočio je danas novinarima deo preliminarnog izveštaja eksperata Saveta Evrope, koji su utvrdili da je Saša Sinđelić, svedok saradnik u postupku za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, lagao.

Knežević je novinarima pročitao deo u kome se navodi da „su hapšenje od strane policijskih snaga i pritvor (Nebojši) Medojevića izvršeni, a da mu nije skinut imunitet“

Time je, kazao je Knežević, potvrđeno da je stavljanje u pritvor na dva meseca njega i Medojevića bilo protivustavno za šta niko nije odgovarao.

Knežević je rekao i da su izvestioci naveli da je 2016. bio „montirani politicki proces“ i „da se konstatuje da je Saša Sinđelić lagao“.

„To potvrđuje da je DF u pravu kada smo saopštili da je Milivoju Katniću iz Srbije stigao dokument koji obara presudu za državni udar. Sličan dokument je došao i do Parlamentarne Skupštine SE. Pozivamo Katnića da objavi dokument koji je dobio“, rekao je Knežević, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.