U trendu

Knežević Krivokapiću:Da li i Podgorička skupština vređa

PODGORICA – Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević prokomentarisao je izjavu premijera Crne Gore Zdrvka Krivokapića povodom slučaja proterivanja ambasadora Srbije i upitao ga da li i za Podgoričku skupštinu 24. novembra 1918. rekao da “vređa nezavisnost i suverenitet neke zemlje”.

Krivokapić je danas u Briselu, odgovarajuću na pitanje novinara o slučaju proterivanja srpskog ambasadora Vladmira Božovića rekao da “svako ima pravo na mišljenje, ali ukoliko je neko ambasador, onda mora da vodi računa o svom iskazu”.

Knežević, koji je i ranije izjavljivao da je proterivanje Božovića iz Crne Gore „poslednji trzaj antisrpske politike odlazećeg režima“ na Tviteru je komentarisao Krivokapićevu podršku proterivanju srpskog ambasadora.

“Pitam premijera Zdravka Krivokapića da li je danas u Briselu za Podgoričku Skupštinu 24. novembra 1918. izjavio da: ‘vređa nezavisnost i suverenitet neke zemlje’ i da treba: ”preduzeti odgovarajuće mere bez obzira ko je ambasador?” Tik-tak…”, napisao je Knežević.

„Ako taj iskaz vređa nezavisnost i suverenitet neke zemlje, naravno da ćete preduzeti odgovarajuće mere bez obzira ko je ambasador“, kazao je Krivokapić.

Inače, Ministarstvo spoljnih poslova krajem novembra je ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića proglasilo za personu non grata.

“Velika i slavna Mojkovačka bitka, kao primer hristolike žrtve za svog bližnjeg i za slobodu, bila je uvod u oslobođenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu, kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom”, rekao je tada Božović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.