U trendu

Knežević: Napad politički motivisan, ne osećam se sigurno i nosiću oružje

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i poslanik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević ocenio je da je današnji napad na njega politički motivisan, saopštio da se ne oseća bezbedno i da će od večeras nositi oružje.

Knežević je to izjavio posle saslušanja u Centru bezbednosti u Podgorici, gde je podneo krivičnu prijavu protiv napadača.

Poslanik DF-a je napadnut ranije danas na podgoričkom aerodromu.

„U pratnji vozača i člana obezbeđenja došao sam na aerodrom da sačekam suprugu koja je doputovala iz Beograda. Na parkingu, dok sam sedeo u automobilu, prišao je neki mladić iz automobila cetinjskih registracija i počeo sa salvom uvreda i negativnih komentara na moj račun. Mladića nikad u životu video nisam, a nakon verbalnog napada na mene, spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, nakon čega je nastavio da me vređa“, rekao je Knežević.

Objasnio je da su njegov vozač i on procenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

„I juče sam na Fejsbuku dobio pretnju da je prava sreća što sam još živ jer sam neprijatelj Crne Gore. Zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene“, kazao je Knežević.

On je rekao da nije izazvao incident, te da je „maksimalno“ pokušao da ga izbegne.

Jedan od čelnika DF-a je kazao da će „morati da se brani kako zna i ume“ i poručio da će od večeras on i njegovo obezbjeđenje nositi oružje.

„Tražio sam da nosim oružje, jer mi je ugrožena bezbednost, ali nadležni kažu da to nije moguće jer se vodi krivični postupak protiv mene. Ja sad saopštavam svima da ćemo od večeras i ja i obezbeđenje da nosimo oružje, jer se osećamo ugroženo“, poručio je Knežević.

On je ocenio da država do sada nije reagovala „na pravi način.“

Mediji: Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević verbalno i fizički napadnut

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i poslanik Skupštine Crne Gore Milan Knežević napadnut je danas na podgoričkom Aerodromu, objavili su podgorički mediji.
Vijestima je u Demokratskoj narodnoj partiji (DNP), čiji je Knežević lider, rečeno je da je on napadnut verbalno i fizički prilikom ulaska u aerodromsku zgradu, dok Pobjeda, pozivajući se na nezvanične izvore iz policije, navodi da je reč o verbalnom napadu.

Prema navodima Vijesti, Knežević je vređan na nacionalnoj osnovi.

Policija se do sada nije oglasila ovim povodom, a mediji navode da je u toku saslušanje aktera incidenta.

„Građanska inicijativa 21. maj“ (GI), osudila je napad na poslanika DF-a.

„Ako je Knežević nedužno izložen nasilju osuđujemo ovakav čin i smatramo ga neprihvatljivim“, napisao je na Tviteru programski direktor (GI) Rade Bojović.

Reagovao je i član GI, građanski aktivista Aleksandar Zeković koji je na Tviteru napisao da su „diskriminacija i nasilje zbog nečijeg etničkog porekla ili političkih uverenja, neprihvatljivi“.

„Zahtevam odlučnu reakciju MUP-a i tužilaštva. Odgovornost je na svima da Crna Gora bude zdravije društvo“, naveo je Zeković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar