U trendu

„Kolinda pravi rijaliti šou, to je moja teritorija“

Potencijalna kandidatkinja za predsednicu Hrvatske Ava Karabatić rekla je da odluka o kandidaturi nije PR trik, iako je priča o tome započela sasvim slučajno, prenose mediji u regionu.

Ana Karabatić prema najnovijim istraživanjima ima podršku birača od 0,5 posto, što je još daleko od bilo kakvog ulaska u drugi krug. Kaže – ne boji se za rejting, prenosi „N1“.

– Ja se apsolutno ne bojim jer imam ono nešto što drugi kandidati nemaju, a to je hrabrost, odvažnost, srčanost i direktnost. Mogu osvojiti ljude jer sam spontana, šarmantna i najlepša. Naravno da je lepota bitna. Imamo lepu predsednicu, ali ova koja sedi tu je lepša – navela je ona.

Scenario da ne skupi dovoljno potpisa za zvaničnu predsedničku kandidaturu smatra – nemogućim.

– Mislim da ću skupiti potpise i da ću skupiti više od 10.000 potpisa, da će to biti 13.000 potpisa – dodala je.

Upitana kako gleda na slogane koje je aktuelna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović odabrala za predsedničku kampanju, Karabatić kaže:

– Čini mi se okej, ali ona ulazi na moju teritoriju – teritoriju šoua i starlete. Moj slogan je „Svi ćete biti zadovoljeni“, naš narod će biti zadovoljen i zadovoljan – navela je Karabatić.

Deo programa Ave Karabatić

Pojasnila je neke tačke svog predsedničkog programa, kao što su legalizacija marihuane i prostitucija, ali i zabrana abortusa nakon šestog tjedna trudnoće.

– Legalizovala bih marihuanu jer smatram da je potrebno u lekovite i turističke svrhe i to govorim od 2012. godine – kaže Karabatićeva i dodaje da je za legalizaciju iako nikad nije probala marihuanu.

Prostituciju bi legalizovala jer bi se, kaže, videlo ko je ko.

Dopustila bi, kaže, LGBT parovima da usvajaju decu.

Smanjila bi prihode crkvi jer se, smatra, previše meša u politiku.

– Ja verujem samo u kosmos, samo u svemir, tako da smatram da crkva previše igra ulogu i trebalo bi da se odvoji od politike. Nisam se htela krizmati, rekla sam – znam da ću grešiti, da ću biti bludna kao Marija Magdalena. Veronauka treba da ostane u školama, da se uvede i građansko i seksualno obrazovanje od petog razreda – dodala je ona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.