U trendu

Komšić: Milanović najviše štete naneo Hrvatima u BiH

SARAJEVO – Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, komentarisao je izjavu Zorana Milanovića da je BiH „predzadnja rupa na svirali u EU“, rekavši da šef hrvatske države stalno provocira daljnje rasprave između dve zemlje.

Komšić je za fenu rekao da je Milanović dosao u BiH i izvređao ne samo njega personalno već i državu u kojoj je boravio.

“Ne moramo posebno objašnjavati kako bi to izgledalo u normalnim odnosima dve zemlje, ali pošto su odnosi između BiH i Hrvatske takvi kakvi jesu, a sve su nego normalni, mi živimo s takvim stavovima šefa nama susedne države koje iznosi u našoj kući”, kazao je Komšić.

Komšić dodaje da se uzdržavao od komentara ne želeći da, kako je kazao, “gasi vatru benzinom” jer smatra da su Milanoviću iz nekog razloga potrebne svađe.

„Ali, sve što je tokom posete uradio bilo je neprimereno, stavovi koje je iznosio o BiH u BiH su neprimereni, ali ipak najveću štetu napravio je Hrvatima u BiH“, rekao je Komšić.

Milanović je tokom posete BiH još rekao da neće doći u Sarajevo sve dok u Predsedništvu BiH sedi Željko Komšić kojeg ne smatra legitimnim predstavnikom Hrvata u BiH.

Komšić kaže da može živeti s tim, ali smatra da je to loše jer postaje brojne stvari o kojima bi mogli razgovarati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.