Komšić: Nije dobro da BiH ostane sa ovim Savetom ministara

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da ne bi bilo dobro da BIH do narednih izbora ostane sa Savetom ministara u tehničkom mandatu.

Komšić je to rekao za Glas Srpske čime je, kako se navodi, „donekle ublažio raniji stav“ da nema ništa protiv da Savet ministara predvođen Denisom Zvizdićem u tehničkom mandatu ostane naredne četiri godine.

S druge strane, lider HDZ-a BiH Dragan Čovićć ocenjuje da je promena Izbornog zakona preduslov za normalno funkcionisanje svih vlasti u BiH, kao i da je danas najveća odgovornost na HDZ i SDA, kao predstavnicima bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Čović je istakao da je „BiH u krizi već 13 meseci, jer nema vlasti na nivou BiH“, kao i da problem nije samo Savet ministara, nego i Parlament BiH koji nema neophodne komisije da bi poslovnički mogla da funkcioniše.

„Predsedavajući Saveta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić istovremeno je i predsedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH i to je neprihvatljiv standard u demokratskom svetu“, zaključio je Čović.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    C I R K U S ! ################################################### A “ ŽIVOT NIJE ZABAVA „

Napišite komentar