U trendu

Komšić od Milanovića očekuje bolje odnose HR i BiH

ZAGREB/SARAJEVO – Hrvatski član Predsedništva BiH, aktuelni predsedavajući tog tela, Željko Košić, koji je na tu funkciju izabran glasovima Bošnjaka, očekuje od novog predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, poboljšanje odnosa dveju država.

„Uveren sam da će se odnosi i saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, dveju susednih i suverenih država, nastaviti da razvijaju na obostranu dobrobit i na dobrobit naših građana. U razdoblju koje je pred nama, zajedno u regionu možemo doprineti bezbednosti i prosperitetu, te unapređenju prijateljskih odnosa“, stoji uporuci kojom Komšić Milanoviću čestita preuzimanje dužnosti šefa hrvatske države.

Komšić je naveo i da je njegovoj zemlji važna i potrebna podrška Hrvatske na putu ka evropskim integracijama i da očekuje da će Milanović tome doprineti.

„Vašim izborom i predsedavanjem Republike Hrvatske Savetom Evropske unije iskazaću još jednom uverenje da su stvorene pretpostavke za jaču podršku Republike Hrvatske ispunjavanju uslova iz Mišljenja Evropske komisije o Bosni i Hercegovini, a u cilju ubrzanja evropskog puta Bosne i Hercegovine u interesu svih njenih naroda i građana“, naveo je Komšić, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.