U trendu

Komšić: SNSD i HDZ potpisali odbacivanje konstitutivnosti

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić tvrdi da su se i SNSD Milorada Dodika i HDZ BiH Dragana Čovića obavezali na odbacivanje konstitutivnosti, prihvatanjem 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, gde jasno stoji da se moraju implementirati presude u kojima se to nalaže.

„Zato i tvrdim da je to međunarodna obaveza. Dakle, gospodo iz SNSD-a i HDZ-a, sami ste to potpisali. Čemu sad kukanje“, naveo je Komšić, prenela je sarajevska N1 tv.

Prema njegovim rečima, osim neutemeljenih optužbi i pokušaja uvreda, nismo mogli da čujemo nijedan kontrargument koji bi se ticao nedopustivosti odbacivanja koncepta konstitutivnosti naroda, kaže Komšić, koji je u Predsedništvu BiH zastupa Hrvate, a izabran je glasovima Bošnjaka.

“Međutim, gospoda iz SNSD-a i HDZ-a znaju da nismo mi izmislili potrebu odustajanja od koncepta konstitutivnosti, nego to piše u presudama Evropskog suda za ljudska prava. Prema tome, oni su u sukobu sa sudom u Strazburu, a ne sa mnom ili sa onima koji dele moje mišljenje”, naveo je Komšić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.