Komšić: Zagreb i Beograd koordinisano rade protiv BiH

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da zvanični Zagreb i Beograd kontinuirano rade protiv BiH, što potvrduju navodi Milorada Dodika o raspadu BiH i najave HDZ BiH da će bojkotovati opšte izbore 2022. godine, ako se ne donese Izborni zakon po volji te stranke.

„Pomislio sam da se (lider HDZ BiH Dragan) Čović za Noć veštica maskirao u Dodika, čitajući Dodikovu izjavu o bojkotu izbora i raspadu BiH ukoliko se Izborni zakon ne usvoji po Čovićevoj želji“, rekao je Komšić, prenela je regionalna N1 televizija.

On je dodao da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nije rekao ništa novo.

„Treći entitet ili Izborni zakon po želji Čovića, što je jedno te isto, jeste strateški interes velikosrpske politike. Omogućavanje toga bio bi uvod u separatizam i razvaljivanje države. Medjutim, do toga neće doći“, kazao je je Komšić.

On je naveo da je dobro što je „Dodik do kraja ogolio namere Čovićeve politike, ali i razotkrio dvostruku igru zvaničnog Zagreba“.

„Sada više niko nema pravo sumnjati u to da se iz Zagreba i Beograda koordinisano radi protiv Bosne i Hercegovine“, ocenio je Komšić koji je i lider Demokratske fornte (DF) .

Prema njegovim rečima, čak i kada bi za svoje planove našli saveznike u Sarajevu, „a nije da nema mušterija i onih što se nude“, to im ne bi uspelo.

„Neće im te želje proći, nisu ni tenkovima pa neće ni rečima“, istakao je Komšić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.