U trendu

Komšije o vakcinaciji u SRB: Fantastično su organizovani

ZAGREB – Bošnjaci, Makedonci i Crnogorci pohrlili su ovog vikenda u Beograd na vakcinisanje, prenosi danas hrvatski Poslovni dnevnik u prilogu o izuzetno pohvalnim utiscima stranih državljana iz regiona vakcinisanih u Srbiji o organizaciji cele procedure.

„Seli smo u kombi, nas petoro prijatelja i moja teta, i (krenuli) za Beograd, bez najave, pa šta bude. Dobili smo besplatnu vakcinu, besplatan nam je bio i parking, a sve je išlo tako brzo kao da su ih Kinezi organizovali“, priča za 24 sata Damir Slipičević (52), Sarajlija.

Na parkingu su, kaže Damir, bile stotine parkiranih automobila iz BiH, Makedonije, Crne Gore…

„Fantastično su organizovani, sve je išlo vrlo brzo – upis, kratak razgovor s lekarom u nekom od 30 boksova, i vakcinisanje. Nakon deset minuta, ako nema problema, može se sesti u auto i natrag. Baš nam je bilo žao što je sve tamo zatvoreno, hteli smo da ostavimo barem pare za kafu“, šali se Slipičević.

On je jedan od više stotina građana BiH koji su ovog vikenda pohrlili u Beograd na vakcinisanje viškovima AstraZenekine vakcine, proizvedene u Indiji, na koje je Srbija prvo neformalno, a onda i zvanično pozvala strance, navodi se u tekstu.

Damiru, kako kaže, ne smetaju priče o AstraZeneki, dobrobit vakcine je, ističe, daleko veća, a na vakcinaciju će u Beograd docji opet za tri meseca.

Unazad nekoliko dana moglo se doći na vakcinaciju bez najave, ali je Srbija zbog velikih gužvi objavila u subotu preko svoje eUprave da je sada potrebna prijava za termin, dodaje se dalje uz napomenu da se prijave za termin mogu obaviti na portalu euprava.gov.rs.

Za vakcinaciju u Srbiji se, u saradnji komora i tamošnje vlade, prijavilo i 7.500 preduzetnika iz regiona, konstatuje se u prilogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.