Konvoj sa 12 privremenih kuća krenuo ka Petrinji i Glini

ZAGREB – Konvoj sa 12 kontejnera iz Srebrenice, gde su proizvedeni, na putu je ka Petrinji i Glini gde će ih Mitropolija zagrebačko-ljubljnska, a uz logističku podršku Srpskog narodnog vijeća, podeliti građanima koji su u zemljotresu ostali bez krova nad glavom.

„Stižu iz Srebrenice kontejneri koje je naručila naša Mitropolija, a mi nastojali ubrzati poslove oko prelaska granice. Hvala svima koji za tu hitnost imaju razumevanja. Dvanaest privremenih kuća putuje u petrinjska i glinska sela, jer Banija je naša kuća“, objavljeno je na Tviteru SNV uz snimak konvoja.

Dan nakon razornog zemljotresa, koji je 29. decembra 2020. pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, Srpsko narodno veće (SNV) je pokrenuo humanitarnu akciju „Banija je naša kuća“, u kojoj se prikupljaju sredstva na poseban žiro račun.

U četvrtak 31. decembra, podeljeno je prvih 10 kontejnera koji su otišli unesrećenima u Majske poljane, Knezovljane, Gornju Bačugu, Donji Klasnić, grad Glinu i selo Moštanicu, saopštilo je Srpsko narodno veće.

U saradnji s Mitropolijom zagrebačko-ljubljanskom, koja je vrlo aktivna u pomoći Gornjokarlovačkoj eparhiji nadležnoj za područje pogođeno potresom, animiraju se privredne i druge strukture iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

S današnjim danom, 4. januara 2021, dogovoreno je 30 kontejnera u organizaciji Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, od toga 12 stiže upravo danas: šest na glinsko, šest na petrinjsko područje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.