U trendu

Kovačević: Važna podrška patrijarha jedinstvu u Srpskoj

BANAJALUKA – Savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je danas da je jako značajno što će patrijarh srpski Porfirije danas u Doboju razgovarati sa predstavnicima političkih partija iz Srpske i naj taj način podržati sabornost i jedinstvo svih srpskih parlamentarnih stranaka.

„Samo jedinstveni i složni možemo da se odupremo ovim pritiscima koji očigledno ne jenjavaju i postaju sve jači, a koji za cilj imaju nestanak Republike Srpske i Srba iz BiH, što je i te kako pitanje i za Srpsku pravoslavnu crkvu“, rekao je Kovačević.

Uz zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi što podržava svoj narod u Republici Srpskoj, Kovačević je istakao da su potpuno neopravdani negativni komentari o ovom sastanku.

„Vidimo da postoje negativni komentari u kojima se govori da patrijarh i Crkva ne bi trebalo da se mešaju u politiku, ali ovde se ne radi o politici. Nametanje odluka visokog predstavnika nije stvar politike, to su stvari koje se tiču opstanka srpskog naroda u Republici Srpskoj i BiH, a to je i te kako tema za SPC i sve Srbe gde god žive“, rekao je Kovačević za RTRS.

On je dodao da je dolazak patrijarha srpskog u Doboj posle više od 80 godina izuzetno značajan i da je, kako kaže, patrijarh u Doboju, Banjaluci, Trebinju ili bilo kojem mestu u Republici Srpskoj na domaćem terenu isto kao što je to u Beogradu, Novom Sadu ili Prištini.

Inače, dočeku patrijarha Porfirija u Doboju će prisustvovati i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.