U trendu

Kovačevski spreman da bude domaćin sastanka Vučića i Kurtija u Severnoj Makedoniji

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski spreman je da bude domaćin sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u okviru pregovora Beograda i Prištine, javila je danas agencija MIA.

Toj državnoj agenciji je u vladi Dimitra Kovačevskog potvrđeno da je premijer spreman da bude domaćin sastanka Vučića i Kurtija u okviru pregovora Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU i SAD, 18. marta u Severnoj Makedoniji.

Tom sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati visoki predstavnik Evropske unije za zajedničku spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za zapadni Balkan Miroslav Lajčak.

Na pitanje da li bi premijer Kovačevski prihvatio da bude domaćin ovog sastanka sledećeg meseca u Severnoj Makedoniji iz vlade je odgovoreno potvrdno i istaknuto da je Evropski predlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine izuzetno važan za budućnost i stabilnost regiona.

Napomenuto je i da Severna Makedonija još jednom dokazuje da je faktor stabilnosti, odnosno članica NATO-a, koja je započela pregovore sa EU i kao država koja predsedava OEBS-om, najvećom bezbednosnom organizacijom u Evropi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.