U trendu

Krivokapić: Lažni srpski ambasador nastavlja sa provociranjem, reakcija MUP-a izostala

Ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić izjavio je da je ovaj vladin resor tražio da se bivši ambasador Srbije Vladimir Božović udalji, a zatim da mu se promptno zabrani ulazak u Crnu Goru nakon što je prisustvovao svečanosti organizovanoj povodom posete patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija Herceg Novom u okviru proslave 640 godina od osnivanja grada i slave manastira Savina.

„Ministarstvo spoljnih poslova je već dva puta tražilo od ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim dogadjajima“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

MVP je Božovića u novembru 2020. proglasilo za personu non grata, medjutim Božović i dalje prisustvuje javnim dogadjajima i predstavlja se kao ambasador.

„Prvi put smo reagovali pre tragedije na Cetinju i tražili njegovo trajno udaljenje, a onda i nakon sramotnog obraćanja predsedniku države povodom tragedije na Cetinju, kada smo uputili urgenciju MUP-u i tražili promptnu zabranu ulaska u Crnu Goru. Reakcija MUP-a je izostala, a lažni srpski ambasador nastavlja sa provociranjem naočigled svih. Podsećamo da je MUP ažuran kad tuži ministra vanjskih poslova povodom događaja na Cetinju 5. septembra, koji je već dva puta dao iskaz u Osnovnom sudu.To očigledno govori o posvećenosti vladavini prava, evropskoj i političkoj orijentaciji MUP-a“, napisao je Krivokapić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar