U trendu

Krivokapić: Srbima iz Crne Gore matica nije i neće biti Beograd

PODGORICA – Srbima u Crnoj Gori je matica uvek bila država Crna Gora, a ne i nikada nije ni bio Beograd i to je nesporno, izjavio je danas premijer Zdravko Krivokapić u crnogorskom parlamentu.

Krivokapić je pritom optužio srpske političare da su, kako je kazao, uveli praksu da deo prostora Crne Gore pretvore u večiti sukob.

Konjević: Dve trećine vlasti nije zadovoljno radom vlade

Ako ova Vlada Crne Gore nije primer meritokratskog pristupa, ne znam koja je, izjavio je danas parlamentu premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je to rekao odgovorajući na pitanje šefa poslaničke grupe SDP i albanske koalicije „Jednoglasno“ Raška Konjevića, kako ocejuje rad vlade tokom proteklih 200 dana, kao i da li smatra da ima nepodeljenu podršku Skupštine za nastavak rada ove vlade. Konjević je dodao da dve trećine vlasti nije zadovoljno vladom koju su izabrali, niti je opozicija, što je normalnije u tom kontekstu.

Broj turista najbolji pokazatelj odnosa Crne Gore i Srbije

Veliki broj turista iz Srbije koji trenutno borave u Crnoj Gori pokazatelj su da zaoštravanje političkih odnosa između dve države neće uticati na svakodnevni život građana, rekao je Krivokapić.

„Prirodno je da imamo nesuglasice, ali mislim da je vreme da se stavi akcenat na ono što nas spaja, a ne na ono što nas često razdvaja“, naglasio je premijer Crne Gore odgovarajući na pitanje predstavnika poslaničke grupe „Crno na bijelo“ Srđana Pavićevića.

Pitanje poverenja vlade proverljiva činjenica

Pitanje poverenja vladi je proverljiva činjenica, a ne lični utisak, izjavio je Krivokapić.

„A kad polazimo od ličnih utisaka moj je da vaša partija (SD) nema cenzus za ulazak u Skupštinu“, rekao je Krivokapić odgovarajući na pitanje predsednika SD i poslanika Ivana Brajovića.

Foto: Tanjug/ R. Prelić, arhiva

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.