U trendu

LP i CZ: Svi moraju biti na Cetinju, bez obzira na ustoličenje

CETINJE – Liberalna partija i NVO Crnogorski zbor pozvali su građane i poručili da svi moraju biti na Cetinju, 5. septembra, bez obzira da li će, kako se navodi, ustoličenja mitropolita SPC biti toga dana, preneo je portal RTCG.

U saopštenju LP posle sastanka sa suverenističkim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama navodi se da su svi podržali iskazivanje demokratskog i građanskog protesta.

Navodi se da je tema konsultacija, na kojima su učestvovale i organizacije civilnog društva, građanski aktivisti i intelektualci, bila aktuelna društveno-politička situacija u državi i razmena mišljenja o trenutnim i predstojećim dešavanjima od značaja za državu i građane.

“Svi učesnici konsultacija podržali su iskazivanje demokratskog i građanskog protesta ogromne većine građana protiv politike širenja mržnje i negiranja identiteta kako građanske države tako i svih onih koji nisu pristalice nacionalističke i klerikalne politike koja se nameće iz centara moći u državi i regionu”, navodi se u saopštenju LP.

Oni su pozvali sve građane Crne Gore da slobodno, dostojanstveno i demokratski iskažu svoj protest protiv takvih pojava u društvu.

“I da, masovno i bez straha od represije države, uzmu učešće na najavljenim okupljanjima i da svi moraju biti na Cetinju 5. septembra, bez obzira da li će ustoličenja mitropolita SPC biti ili ne toga dana”, stoji u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.