U trendu

Lukač: Očuvati bezbednost građana Srpske

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da će biti nastavljeno podizanje svih kapaciteta MUP-a RS na što viši nivo sa ciljem očuvanja bezbednosti građana i njihove imovine.

Lukač je u završnoj reči u Narodnoj skupštini Republike Srpske o izveštaju o radu MUP-a naglasio da policija mnogo radi na bezbednosti i naveo da je u ovoj godini na teritoriji RS pod kontrolu stavljeno više od 12.000 migranata.

Prema njegovim rečima, migranti su na teritoriji RS počinili 16 krivičnih dela.

On je naveo da se ovaj broj krivičnih dela migranata u Federaciji BiH desi za period od deset dana u odnosu na Republiku Srpsku za godinu dana, zbog čega ovo ne može smatrati narušenom bezbednošću u Srpskoj.

“Reč je o krivičnim delima, ali i o prekršajima gde su migranti ukrali i neke predmete poput odeće, bicikla i drugih stvari. Bilo je i ozbiljnijih pojedinačnih krivičnih dela kao što je jedno ubistvo migranta koje je rasvetljeno,” rekao je Lukač.

On je poručio da nikome u MUP-u Republike Srpske neće biti oprošteno počinjeno krivično delo ili prekršaj, napominjući da disciplinski organi MUP-a zbog toga mogu policajcu ili službeniku prekinuti radni odnos i u slučajevima narušavanja ugleda MUP-a RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.