U trendu

Makedonski tužioci kažnjeni sa 4.000 evra zbog vredjanje suda

Sudija krivičnog suda u Skoplju Tatjana Mihajlova, koja vodi slučaj u kojem je optužen i bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski, kaznila je danas specijalne tužioce Katicu Janevu i Fatime Fetai sa po 2.000 evra zbog nepoštovanja i vredjanja Suda.

Kako prenose mediji, specijalni tužioci za prisluškivane razgovore su za nekoliko minuta kažnjene po dva puta sa po 1.000 evra zato što su izrazile sumnju u rad sudije, a Specijalno tužilaštvo je najavilo da priprema prijavu protiv sudije Mihajlove.

Razlog za prvu kaznu za Fetai bio je to što je rekla da zapisnik sa prethodnog ročišta nje u potpunosti i tačno napisan, a drugu zato što je nakon što je kažnjena rekla: „Vi lažete sudija!“.

Njena šefica Janeva kažnjena je prvi put jer je prigovorila Mihajlovoj, a drugi put kada je sudiji rekla da „nema elementarno poznavanje prava“ i da ne zaslužuje da bude sudija.

Mihajlova je nakon toga ponovo odložila ročište po tužbi Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovre, koje vodi Katica Janava, u slučaju nasilja nad političkim protivnicima u skupštini skopske opštine Centar, koje je podsticao lider VMRO DPMNE i tadašnji premijer Gruevski. Ročište je odloženo za 10. mart.

Nakon današnjeg ročišta, Gruevski je novinarima u prolazu kratko izjavio da „ovo nije sudjenje, već pozorište“.

U tom slučaju je optuženo 14 osoba, od kojih pet za podsticanje, a ostali kao izvršitelji nasilja. Pored Gruevskog optuženi su i njegov bliski saradnik, bivši ministar za transport i veze Mile Janakievski i bivša poslanica vladajuće VMRO DPMNE u Sobranju Makedonije Danijela Rangelova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar